Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-27@15:07:30 GMT

خطر سقوط از چاله "دلار" آمریکا به چاه "میر" روسیه

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۵۵۹۶

خطر سقوط از چاله 'دلار' آمریکا به چاه 'میر' روسیه

آیا با ورود به سیستم پرداخت میر، ایران و روسیه می‌توانند از زیر یوغ دلار خارج شده و اقتصاد‌های زخمی خود را ترمیم کنند؟ یا آنکه ایران خود را از چاله دلار به چاه میر خواهد انداخت مدتی است که استفاده از سیستم پرداخت «میر» روسی، بین دو کشور ایران و روسیه برای دلار زدایی در دستور کار قرار گرفته است. مذاکرات مقامات روسی با طرف‌های ایرانی تا آن‌جا پیشرفت کرده که برخی از احتمال فعال سازی این سامانه تا چند ماه آینده خبر می‌دهند، بدون آنکه نگرانی‌های ناشی از این رویکرد بررسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سوال اینجاست که آیا با ورود به سیستم پرداخت میر، ایران و روسیه می‌توانند از زیر یوغ دلار خارج شده و اقتصاد‌های زخمی خود را ترمیم کنند؟ یا آنکه ایران خود را از چاله دلار به چاه میر خواهد انداخت و مهمتر آنکه این سیستم پرداختی، ایران را به نتیجه دلخواه خود خواهد رساند و می‌توان استقلال بدون ترس از تحریم و تهدید را تجربه کرد؟

در همین رابطه «بهنام ملکی» کارشناس اقتصاد بین الملل در گفتگو با خبرنگار پول نیوز اظهار داشت: هر راهی که بتواند هزینه‌های ما را کاهش و منافع ما را افزایش دهد، باید از آن استقبال شود.

وی با اشاره به محتوا‌هایی که در رسانه‌ها در مورد میر منتشر شده گفت: احساس می‌کنم در این شرایط، میر متناسب با حال و روز اقتصاد ما نیست، زیرا اقتصاد داخلی ما مشکلاتی دارد و ریشه بخشی از تحریم‌های مالی و اقتصادی ما در داخل کشور است.

این اقتصاد دان افزود: اگر حداقل قفل‌های زده شده به دست و پای اقتصاد داخلی مان را تا حدودی باز می‌کردیم و بازار‌های روسیه و چین را از آن خودمان می‌کردیم، می‌شد به سامانه پرداختی میر امیدوار بود.

وی با اشاره به این که کشور ما چالش‌های فراوانی دارد که یکی از آن چالش‌ها که اقتصاد ما اکنون با آن رو به رو است، نبود نظام تکنولوژی و فناوری در کشور است گفت: همان نظام فناوری که غرب آن را دارد و ما در نبود آن ضرر‌های زیادی را در طی سالیان اخیر متحمل شده‌ایم.   بیشتر بدانید:آیا آمریکا در جنگ سرد جدید، از چین عقب افتاده است؟

ملکی با اشاره به این که اگر روزی با روسیه دچار مشکل شدیم، همان ماجرای دلار تکرار خواهد شد افزود: تصور بنده آن است که چین و روسیه هم اکنون نیز آن‌چنان که باید و شاید به ما کمک نکرده‌اند. روسیه باید در آن زمینه‌هایی که در فناوری پیشرفت کرده به ما کمک می‌کرد، اما خودداری کرده است.

وی با هشدار نسبت به اینکه اگر زیر یوغ میر برویم، در صورت چالش سیاسی با روسیه، اقتصاد ما آسیب خواهد دید افزود: وقتی غربی‌ها از ایران رفتند، شرکای چین و روسیه ما باید در ایران سرمایه گذاری می‌کردند. در حالی که ما بیش از یک قرن است که خام فروشی نفت می‌کنیم و شرکای ما برای سرمایه گذاری در این جهت اقدامی نکرده و حتی فناوری‌های لازم را نیز به ما انتقال نداده‌اند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه باید خودمان یک سامانه پرداختی را راه اندازی کنیم و زیر سایه میر روسیه نباشیم، با پیش بینی از آینده «میر کارت» خاطرنشان کرد: در آینده نه چندان دور به دلیل مسائلی که روسیه اکنون درگیر آن است، احتمالا روبل ارزش خود را از دست خواهد داد. در این بین کسانی که با میر کارت از ایران خرید می‌کنند، اگر بخواهند در کشور خودشان تسویه کنند به مشکل خواهند خورد و تاثیر منفی بر اقتصاد و گردشگری ما دارد که این ضرر بزرگی برای کشور ما است. مگر این که شرایط و ساختار‌های خودمان را تغییر دهیم.

وی با بیان این که احتمال تاثیر میر بر تحریم‌های مالی ایران چشم گیر نخواهد بود، گفت: این قرارداد‌های دوجانبه اگر با رعایت منافع دو جانبه و ثبات طرفین باشد، بله تاثیر گذار خواهد بود. اما روسیه در شرایطی است که آینده‌ای مبهم دارد و احتمال فروپاشی روبل دور از ذهن نیست که در این صورت بر روی موضوع میر کارت تاثیر منفی خواهد داشت. حفظ ثبات روبل اکنون به دلیل سیاست‌های خردمندانه رئیس بانک مرکزی روسیه است که با قراردادهایی، چون میر از سقوط روبل جلوگیری کرده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: میر روسیه دلار اقتصاد سامانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۵۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته

صندوق بین المللی پول از رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته خبر داد و پیش بینی کرد ذخایر ارزی در دسترس ایران در سال ۲۰۲۴ با افزایش حدود ۶ میلیارد دلاری نسبت به سال قبل به ۳۱.۳ میلیارد دلار برسد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین المللی پول در گزارش  منطقه ای خاورمیانه و آسیای مرکزی که به تازگی منتشر شده پیش بینی کرده ارزش تولید ناخالص داخلی ایران 61 میلیارد دلار در سال 2024 نسبت به سال 2023 افزایش یابد و به 464 میلیارد دلار برسد. اقتصاد ایران در این سال 3.3 درصد رشد خواهد کرد که  از رشد متوسط 20 ساله طی سال های 2000 تا 2020 که 3 درصد گزارش شده بیشتر خواهد بود.

این گزارش رشد اقتصاد غیر نفتی ایران در سال 2023 را  3.8 برآورد و پیش بینی کرده است این رقم در سال جاری به 3.3 درصد برسد. بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته رشد قابل توجه 15 درصدی را به ثبت رساند. پیش بینی شده است در سال 2024 نیز رشد این بخش به 2.9 درصد برسد.

نرخ تورم در کشور طی سه سال گذشته نزولی بوده است و به پیش بینی صندوق بین المللی پول انتظار می رود این روند حداقل طی دو سال آینده ادامه پیدا کند. نرخ تورم ایران در سال 2023 به 41.5 درصد کاهش یافته و پیش بینی می شود در سال 2024 به 37.5 درصد و در سال 2025 به 32.5 درصد برسد.

نرخ رشد نقدینگی در سال 2023 بالغ بر 34.7 درصد بوده و انتظار می رود این رقم در سال 2024 به 32.9 درصد کاهش یابد. متوسط رشد نقدینگی طی سال های 2000 تا 2020 بالغ بر 26.5 درصد محاسبه شده است.

*پیش بینی تراز مثبت 16.7 میلیارد دلاری حساب های جاری در 2024

صندوق بین المللی پول تراز حساب های جاری ایران در سال 2024 را مثبت 16.7 میلیارد دلار پیش بینی کرده است. در سال 2023 نیز تراز حساب های جاری ایران مثبت 17.8 میلیارد دلار برآورد شده بود.

*عبور ذخایر ارزی در دسترس ایران از 30 میلیارد دلار

ذخایر ارزی در دسترس ایران بر اساس برآورد صندوق بین المللی پول در سال گذشته 25.1 میلیارد دلار بوده است. این رقم برای سال قبل از آن 19.7 میلیارد دلار اعلام شده بود. بر اساس پیش بینی این نهاد بین المللی ذخایر ارزی در دسترس ایران طی سال جاری با افزایش حدود 6 میلیارد دلاری نسبت به سال قبل به 31.3 میلیارد دلار خواهد رسید.

بر اساس این گزارش ذخایر ارزی ایران بسیار بیشتر از این ارقام و بالای 100 میلیارد دلار است که بنا به ادعای صندوق بین المللی پول به دلیل تحریم ها در دسترس ایران قرار ندارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکا در سواحل یمن
  • روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکا را بلوکه کرد
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • قیمت جهانی نفت؛ برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت / برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • کنایه تلخ فوتبالیست دوست‌داشتنی سابق درباره قیمت دلار | فیلم
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند